Κοσμόπουλος Παναγιώτης

Κοσμόπουλος Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Κοσμόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1996. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Σπούδασε εκκλησιαστική μουσική αρχικά με δασκάλους τον Τάσο Φωτόπουλο και το Δημήτρη Μπριασούλη ενώ τελειοποίησε τις σπουδές του στο «Σχολείον Ψαλτικής» από όπου το 2019 απέκτησε το «Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής» με βαθμό «Άριστα».

Ο Παναγιώτης Κοσμόπουλος έχει διατελέσει Γ΄ ψάλτης στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Μελισσίων, Β΄ ψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου και Α΄ ψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στον Άγιο Αρσένιο Νάξου, όπου διακονεί μέχρι σήμερα.

Αποτελεί βασικό μέλος της χορωδίας «Ἐν ψαλτηρίῳ», με την οποία έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών, εκδηλώσεων και ιερών ακολουθιών (πανηγύρεις ιερών μονών και ναών) στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συμμετάσχει στις δισκογραφικές παραγωγές καθώς και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της χορωδίας.

Η ενασχόλησή του με τη διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής ξεκίνησε το 2016 στο «Σχολείον Ψαλτικής», ενώ από το 2019 διδάσκει εκκλησιαστική μουσική και στον Άγιο Αρσένιο Νάξου, στην ενοριακή σχολή ψαλτικής.

 

Εκπαίδευση & διδασκαλία μέσω διαδικτύου

ενδιαφέρομαι