Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Κλαρίνο

Εκτύπωση

Διονύσης Θεοδώσης, κλαρίνο, φλογέρα

 

Ο Διονύσης Θεοδώσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική τοποθετείται στην ηλικία των εννέα ετών, όταν παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Παναγιώτη Κίκιλη.  Από τα γυμνασιακά του χρόνια ασχολήθηκε με την παραδοσιακή λαϊκή μουσική, μαθητεύοντας κοντά σε ιδιαίτερα αξιόλογους δασκάλους.  Πρώτοι του δάσκαλοι στο κλαρίνο ήταν ο Γιώργος Δαλιάνης και ο Θοδωρής Γεωργόπουλος ενώ ιδιαίτερα ωφελήθηκε και από την παρακολούθηση σεμιναρίου με διδάσκοντα τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο.  Αργότερα και με την εισαγωγή του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πέρα από τη γενικότερη μουσική παιδεία που έλαβε, του δόθηκε η ευκαιρία να θητεύσει κοντά στους δεξιοτέχνες του  κλαρίνου Αποστόλη Βαγγελάκη, Βασίλη Κομματά και Θωμά Χαλιγιάννη.  Από  μικρή ηλικία συμμετείχε σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ από το 2008 κάνει την εμφάνισή του και στη δισκογραφία. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Αντώνης Απέργης, ο Haig Yazdjian, ο Tigran Sarkisian,  ο Κώστας Παυλίδης, η Αρετή Κετιμέ, η Κατερίνα Τσιρίδου,  η Γιώτα Νέγκα,  η Σοφία Παπάζογλου,  ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γεράσιμος  Ανδρεάτος, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης,  ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο Δημήτρης  Ζερβουδάκης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Αντώνης και Γιάννης Βαρδής, κ.ά. Από το 2009 συνεργάζεται με το «Σχολείον Ψαλτικής».

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.