Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Σαντούρι

Εκτύπωση

Σταυρούλα Σπανού, σαντούρι

Η Σταυρούλα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Η πρώτη της ενασχόληση με τη μουσική ήταν σε ηλικία οκτώ ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού στο σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με το δεξιοτέχνη του σαντουριού Νίκο Καλαϊτζή (Μπινταγιάλα) και μετέπειτα με τον Τάσο Κουλούρη. Το 2002 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από όπου και αποφοίτησε το 2010.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχίου Αντίστιξης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Θεωρίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με τους Νίκο Γράψα (Εθνικό Ωδείο) και Χρήστο Τσιαμούλη (Ωδείο Αθηνών).

Υπήρξε μέλος του μουσικού σχήματος «ΔΗΘΕΝ», συμμετέχει στην Ορχήστρα του Δήμου Ν. Ιωνίας, συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ» ενώ έχει πάρει μέρος σε πλήθος συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί στο CD του μουσικού σχήματος «ΔΗΘΕΝ», «Γλυκιάς Αυγής Αντάμωμα-2008» , στο «Χρονικό της Μικράς Ασίας 1919-1922», ενορχήστρωσης Στέφανου Ψαραδάκου και στο cd του Μιχάλη Γαμπιεράκη "Λόγια Ψυχής Θαλασσινά"( 2012 ).

Από το 2002 μέχρι και σήμερα διδάσκει σαντούρι σε Μουσικά Σχολεία της Αττικής, σε συλλόγους και ενοριακά κέντρα ενώ συμμετέχει ενεργά και στη δισκογραφία. Το 2012 ξεκινά η συνεργασία της με το «Σχολείον Ψαλτικής».

 

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.