Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Ενισχύστε το Σχολείον Ψαλτικής

Εκτύπωση

Το «Σχολείον Ψαλτικής» και ο βυζαντινός χορός «Εν ψαλτηρίω», διανύοντας ήδη τη δεύτερη πενταετία λειτουργίας τους, έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογο έργο στον τομέα της εκκλησιαστικής μουσικής τέχνης και επιστήμης καθώς και των παραδοσιακών οργάνων.

Οι συνεχείς και εντεινόμενες ποικίλες δραστηριότητές τους, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα αυτή καθώς και η διδασκαλία και κατάρτιση νέων ανθρώπων με βάση την πατρώα μουσική παράδοση, είναι ο μεγάλος τους στόχος.

Παραμένουν όμως, ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτό συνεπάγεται συμπύκνωση όγκου και φόρτου εργασίας τα οποία –με τη σειρά τους- απαιτούν οικονομική άνεση και εξεύρεση ανθρώπων πρόθυμων να βοηθήσουν προς αυτούς τους σκοπούς.

Θείο δώρο αποτελεί, λοιπόν, η εμφάνιση ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν τη Σχολή και το χορό, ενισχύοντας τις δραστηριότητές τους οικονομικά ή με τη μορφή εθελοντικής προσφοράς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους ήδη έχουν συνδράμει στο έργο μας, είτε αναλαμβάνοντας τη χορηγία μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας είτε βοηθώντας στην αποπεράτωση κάποιων σημαντικών επιστημονικών και μουσικών εκδόσεών μας είτε ενισχύοντας μας με τη μορφή μιας απλής δωρεάς είτε βοηθώντας εθελοντικά σε διάφορες εργασίες του Σχολείου Ψαλτικής και του χορού «Ἑν ψαλτηρίῳ».

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για κάποιες από τις δραστηριότητες και εργασίες που ετοιμάζει η Σχολή μας.

Διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2014.

Ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο παράρτημα του Σχολείου Ψαλτικής, στη Μόσχα της Ρωσίας.

Έκδοση ψηφιακών δίσκων βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής (ήδη ετοιμάζονται δύο νέοι και έχουν εκδοθεί άλλοι δύο) με το βυζαντινό χορό «Ἑν ψαλτηρίῳ».

Έκδοση ψηφιακού δίσκου με παραδοσιακά κάλαντα δωδεκαημέρου, από τις παιδικές χορωδίες του Σχολείου Ψαλτικής.

Έκδοση δύο διδακτικών βιβλίων βυζαντινής μουσικής.

Εκδόσεις μουσικών βιβλίων σε συνεργασία με ιερές μονές του Αγίου Όρους.

Προώθηση της βυζαντινής μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω συναυλιών, ομιλιών και σεμιναρίων που διοργανώνει κατά καιρούς ο βυζαντινός χορός «Ἐν ψαλτηρίῳ».

 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ λογαριασμού: GR2601107250000072570480250 | KΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA | Αριθμός λογαριασμού: 725/704802-50

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε εδώ.

 

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.