Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Ηχογραφήσεις: Σχολείον ΨαλτικήςΗχογραφήσεις Δοξαστικών Τριωδίου

Εκτύπωση

Διανύοντας την περίοδο του Τριωδίου, θα αναρτούμε κάθε εβδομάδα τα δοξαστικά των εσπερίων και των αίνων της εκάστοτε Κυριακής του Τριωδίου, σε μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου (+1778).


Κάθε δοξαστικό ψάλλεται από κάποιον δάσκαλο ή μαθητή του Σχολείου Ψαλτικής. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι ηχογραφήσεις είναι πρόχειρες και έχουν πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής.

Περισσότερα...
 

"Θεός Κύριος" και αναστάσιμα απολυτίκια στη σλαβική γλώσσα, Βυζαντινός Χορός Μόσχας «Ψάλτικα».

Εκτύπωση

 

Στην ιστοσελίδα μας σας παρουσιάζουμε τη σειρά των αναστασίμων απολυτικίων και  των «Θεός Κύριος» στους οκτώ ήχους, στην εκκλησιαστική σλαβική γλώσσα. Τα μέλη ψάλλει η χορωδία του Σχολείου Ψαλτικής στη Μόσχα («Ψάλτικα») υπό τη διεύθυνση του μαθητή της Σχολής μας κ. Γκαλκόφ Σεργκέι. Η μελοποίηση των ψαλλομένων έχει γίνει σύμφωνα με τα πρότυπα των παλαιών διδασκάλων Πέτρου Λαμπαδαρίου  και Πέτρου Βυζαντίου από τον, επίσης, μαθητή της Σχολής μας κ. Παβλιένκο Βλαντίμιρ.

Περισσότερα...
 
 

"Την κοινήν Ανάστασιν", απολυτίκιον Λαζάρου, ήχος α', παιδικό τμήμα

Εκτύπωση

"Την κοινήν Ανάστασιν", απολυτίκιον Λαζάρου, ήχος α', παιδικό τμήμα Σχολείου Ψαλτικής

Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 2
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.