Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

28-11-2011. Ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού Ιεροψαλτών

Εκτύπωση

Αγαπητοί συνάδελφοι Ιεροψάλτες.

Η Αγία Ορθόδοξος του Χριστού Εκκλησία μας, εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου την μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού του Υμνογράφου. Με την εορτή αυτή τιμούν τον Προστάτη τους Άγιο, όλοι οι απανταχού Ιεροψάλτες εκπροσωπούμενοι από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος καθώς και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιεροψαλτών "Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός" που εκπροσωπεί όλους τους Ιεροψάλτες της Αττικής, που διακονούν στα Ιερά Αναλόγια των Ιερών Ναών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των ομόρων Ιερών Μητροπόλεων. Η εορτή μας θα τελεσθεί με όλη την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια στον Ιερό και Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου το εσπέρας και ώρα 06:00μ..μ, με την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού μετ’αρτοκλασίας. Τους δύο χορούς στα αναλόγια, θα αποτελούν μέλη της Ο.Μ.Σ.Ι.Ε και μέλη του εν Αθήναις Συνδέσμου μας. Στην Ακολουθία καλούμαστε όλοι οι ιεροψάλτες μετά των οικογενειών μας, αλλά και όσοι είναι φίλοι της ιεράς υμνωδίας της Εκκλησίας μας, να προσέλθουμε, τιμώντας τον προστάτη μας Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και κατ’επέκταση την τάξη μας, τους κεκοιμημένους Δασκάλους μας και το έργο που μας έχουν παραδώσει, δείχνοντας έτσι ουσιαστικά το ενδιαφέρον μας για την ιστορία μας και το μέλλον μας ως ιεροψάλτες. Στην πανηγυρική ακολουθία έχουν προσκληθεί να παραστούν η Α.Μ.ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες των ομόρων Ιερών Μητροπόλεων, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Α. κ.α.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ '' Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός "


Γραφεία:Σοφοκλέους 5 (ορ.2ος γραφ.2)-Αθήνα 105 59-Τηλ.-Fax:210 32 36 568 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.