Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

12-10-2012. Δελτίο τύπου για αγρυπνία Αγ. Ιγνατίου, "Εν Ψαλτηρίω"

Εκτύπωση

 

Στο Μετόχι που διατηρεί στην Αργολίδα η Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 τελέστηκε ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του νέου, του Οσιομάρτυρος. Της αγρυπνίας προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος ιερομόν. Ιγνάτιος Γρηγοριάτης και έψαλε ο βυζαντινός χορός «εν ψαλτηρίω», υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη. Μετά το τέλος της αγρυπνίας ακολούθησε τράπεζα για όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην αγρυπνία, κατά το αγιορείτικον έθος.

 

Τα κυριότερα μέλη που έψαλε ο χορός ήταν: ανοιξαντάρια Θεοδώρου Φωκαέως σε ήχο πλ. δ’, κεκραγάρια Ιακώβου Πρωτοψάλτου σε ήχο δ’, πολυέλεος Πέτρου Λαμπαδαρίου σε ήχο πλ. α’ με την περισσή του πολυελέου «Η υπεράρχιος θεότης» και το κράτημά της, καταβασίες «Ανοίξω το στόμα μου», Μπαλασίου ιερέως, σε  ήχο δ’, πασαπνοάρια Ιακώβου Πρωτοψάλτου σε ήχο α’, δοξολογία Γεωργίου Βιολάκη σε ήχο πλ. α’, τρισάγιον και «Δύναμις», Κωνσταντίνου Πρίγγου, σε ήχο α΄ (σαμπάχ), χερουβικό Αθανασίου Καραμάνη σε ήχο α΄, λειτουργικά Μιχαήλ Χατζηαθανασίου σε ήχο α’, «Άξιον εστίν», Γερασίμου Κανελλίδου, σε ήχο πλ. α’ και κοινωνικό «εις μνημόσυνον αιώνιον», Νικολάου Σμύρνης, σε ήχο πλ. α΄.

 

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.