Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

20-01-2013. Βυζαντινή μουσική στα Ουράλια

Εκτύπωση

 

Πολλοί από τους μαθητές  που φοίτησαν στο παράρτημα της Σχολής μας στη Μόσχα, έπειτα από πολύ μελέτη, κόπο και θυσίες, έφτασαν σε ικανοποιητικό επίπεδο τις γνώσεις τους στη Βυζαντινή Μουσική και συνεχίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια με τη διάδοση της εκκλησιαστικής μας μουσικής στη μακρινή Ρωσία. Ψάλλουν σε εκκλησίες, διδάσκουν, δημιουργούν και διευθύνουν χορωδίες, συνθέτουν μέλη στη σλαβική γλώσσα και, παράλληλα, προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδό τους στη βυζαντινή μουσική.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Μαρία Τιτιούεβα η οποία ήρθε στη Μόσχα προκειμένου να διδαχθεί την εκκλησιαστική μας μουσική στη Σχολή μας με δασκάλα την Άννα Ελισέγιεβα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα της, στα Ουράλια, όπου ξεκίνησε να διδάσκει  σε γυναικεία μοναστήρια και σε μουσικές σχολές. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες με τους μαθητές της από τη φετινή έναρξη μαθημάτων.

 

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.