Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

17-06-2013. Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων 2ου Διαγωνισμού Μελοποιίας.

Εκτύπωση

Όπως είχαμε προαναγγείλει, απόψε, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, έγινε η επίσημη βράβευση των τριών καλύτερων συνθέσεων που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμού Μελοποιίας που διοργάνωσε το Σχολείον Ψαλτικής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αγαπητούς συναδέλφους μελοποιούς που μας έκαναν την τιμή να μας αποστείλουν τις συνθέσεις τους και τους δίδουμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον κόπο τους, άσχετα από τα τελικά αποτελέσματα.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε τα μέλη της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησαν κατά την εμπειρία τους τις συνθέσεις των διαγωνιζομένων. Τον πανοσιολογιώτατο Γέροντα της ιεράς αδελφότητος Γερασιμαίων Αγίου Όρους, π. Σπυρίδωνα, τον τέως Άρχοντα Δομέστικο τ. Μ. τ. Χ. Ε. κ. Δημοσθένη Παϊκόπουλο, τον  Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Δημήτριο Ιωαννίδη, τον Άρχοντα Υμνωδό  τ. Μ. τ. Χ. Ε. κ. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, τον καλλιφωνότατο πρωτοψάλτη κ. Δημήτριο Βαζά και τον μουσικολογιώτατο κ. Ιωάννη Αρβανίτη.

Τέλος, θερμες ευχαριστίες οφείλουμε  και στον ανώνυμο χορηγό μας, χωρίς τη συμβολή του οποίου θα ήταν δὐσκολη η πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Πενήντα τέσσερις, συνολικά, διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό από κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Είχαμε συνθέσεις από τη Γαλλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Άμφισσα, την Κάλυμνο, τη Λάρισα, τα Γιαννιτσά, το Αγρίνιο, την Άρτα, την Ύδρα, την Τρίπολη και την Καρδίτσα.

Την πρώτη θέση και με βαθμολογία 8,83 στα 10 έλαβε ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου από την Κύπρο, κ. Μάριος Αντωνίου.

Τη δεύτερη θέση και με βαθμολογία 8,67 στα 10 έλαβε ο κ. Παναγιώτης Σταυρόπουλος από την Καλλιθέα (Αθήνα).

Την τρίτη θέση και με βαθμολογία 8,33 στα 10, μοιράζονται οι κκ. Λάμπρου Κωνσταντίνος από τη Λευκωσία της Κύπρου και Βαγενάς Κωνσταντίνος από την Πεύκη (Αθήνα).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Αύριο το βράδυ, θα αναρτηθούν οι δέκα διακριθείσες δοξολογίες με τους αναλυτικούς τους βαθμούς ανά κριτή καθώς και τα μουσικά κείμενά τους.

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.