Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

18-12-2014. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Μαρούσι, από το Σχολείον Ψαλτικής (Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 12μμ)

Εκτύπωση

Την Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κασταλίας, το μουσικό σχήμα του Σχολείου Ψαλτικής, με την παιδική και γυναικεία χορωδία αλλά και τους τραγουδιστές του, θα μας ταξιδεύσει μουσικά στην ελληνική επικράτεια ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

 

Γνωστά και πιο άγνωστα, άλλα με πλήρη ορχήστρα και άλλα με τη συνοδεία ενός ή δύο μόνο μουσικών οργάνων, όπως συνηθιζόταν και συνηθίζεται σε κάθε τόπο, σε κάθε νησί, σε κάθε χωριό. Το κλαρίνο, η φλογέρα, το βιολί, η ποντιακή λύρα, το κανονάκι, το σαντούρι, το λαούτο, το τουμπελέκι, θα μας μεταφέρουν νοερά στα νησιά μας, στη Μακεδονία και τη Θράκη, στην Πελοπόννησο, στην Κύπρο, στον Πόντο, στη Σμύρνη και τις αλησμόνητες πατρίδες.

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.