Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

24-01-2015. Εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών με συμμετοχή του Βυζ .Χορ. Εν Ψαλτηρίω (Παρασκευή 30/1/2015)

Εκτύπωση

Η Εστία Πατερικών Μελετών, τιμώντας τη μνήμη του προστάτη της, αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 στις 6.30΄ μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Παρουσίαση του προγράμματος από τον αιδεσιμολ. πρωτοπρ. Ιωάννη Φωτόπουλο, Νομικό και Θεολόγο.

Ύμνοι από την ακολουθία του αγίου Γρηγορίου, των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής, από το βυζαντινό χορό «Εν ψαλτηρίω» του Σχολείου Ψαλτικής.

Ομιλία από τον αιδεσιμολ. πρωτοπρ. Βασίλειο Κοκολάκη, με θέμα: «Η θεολογία του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου μέσα από την ασματική του ακολουθία».

Απαγγελία ποιήματος του αγίου Γρηγορίου, από την κ. Βασιλική Κίκιλη, πτυχιούχο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κλείσιμο της εκδηλώσεως από τον πανοσιολ. αρχιμ. Σαράντη Σαράντο, εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Εθνικός Ύμνος.

Θα ακολουθήσει ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου (8.30΄ μ.μ. - 1.30΄ π.μ.).

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.