Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

03-02-2015. Εκδημία Στεφάνου μοναχού, Δανιηλίδου

Εκτύπωση

Την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, απεβίωσε ο μοναχός Στέφανος της ψαλτικής συνοδείας  των Δανιηλαίων, Αγίου Όρους. Ο π. Στέφανος, κατά σάρκα αδελφός του νυν Γέροντα, π. Γρηγορίου, πήγε στο Άγιος Όρος σε ηλικία εννέα ετών, διδάχθηκε την ψαλτική τέχνη και απετέλεσε αναντικατάστατο μέλος της ξακουστής χορωδίας των Δανιηλαίων, η οποία λαμπρύνει τις πανηγύρεις του Αγίου Όρους, για παραπάνω από έναν αιώνα!

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στο κελί των Δανιηλαίων, όπου και μεταφέρθηκε –τελικά- ο εκλιπών, μετά από ανεπιτυχή υπερπροσπάθεια που κατεβλήθη ώστε να διακομισθεί σε νοσοκομείο εκτός Αγίου Όρους, το περασμένο Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015.

Ο Θεός να τον αναπαύσει!

Καλό παράδεισο!

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.