Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

09-02-2015. Δελτίο Τύπου - Ομιλία του Άρχοντος κ. Κων/νου Ζόππα και κοπή βασιλόπιτας (29/01/2015)

Εκτύπωση

Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, επισκέφθηκε το Σχολείον Ψαλτικής ο Άρχων Υμνωδός της Μ. Του Χ. Ε. Κωνσταντίνος Ζόππας, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ερυθραίας. Ο Άρχων μας μίλησε με θέμα «Η μαθητεία μου στο Θρασύβουλο Στανίτσα». Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον μεγάλο αυτό δάσκαλο της ψαλτικής, στο πώς -όντας ο ίδιος ψάλτης- παραιτήθηκε από τη θέση του για να τον ακολουθήσει στο αναλόγιο του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και σε περιστατικά από την τότε ψαλτική ζωή των Αθηνών και της επαρχίας. Παράλληλα, ο ομιλητής μας εξέφρασε και κάποιες ιδέες και απόψεις του για τη μουσική γενικότερα, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν στα μικροδιαστήματα αλλά και στη συμπεριφορά και στο ήθος των ιεροψαλτών. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δασκάλους και μαθητές της Σχολής μας. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι με την ομιλία του κ. Ζόππα, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν παλαιό ψάλτη με ωραία φωνή, πλούσια παράδοση και εξαίρετο χαρακτήρα. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Φωτόπουλος, ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ευχήθηκε για το νέο έτος και ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Άρχοντα Υμνωδό, κ. Ζόππα, στον π. Ιωάννη αλλά και σε όλους τους φίλους του Σχολείου Ψαλτικής που παραβρέθηκαν σε αυτήν την όμορφη, οικογενειακή εκδήλωση.

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.