Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

29-03-2016. Εκδημία πρωτοψάλτου κ. Παπαδόπουλου Ιωάννου.

Εκτύπωση

Το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016, απεβίωσε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού. Επρόκειτο για ένα γλυκύτατο ιεροψάλτη, σεμνό άνθρωπο και ταπεινό υπηρέτη του αναλογίου. Σημαντική ήταν η προσφορά του και στην τέχνη της μελοποιΐας, με πάμπολλες συνθέσεις του για όλες τις περιστάσεις του εκκλησιαστικού έτους, τις οποίες χαρακτηρίζει η εκκλησιαστικότητα, ο σεβασμός στα παραδεδομένα αλλά και η προσωπική του σφραγίδα. Το ταλέντό του αυτό αναγνωρίστηκε και επισήμως, με το Πρώτο (Α΄) Βραβείο που κατέκτησε στον 1ο Διαγωνισμό Μελοποιΐας του Σχολείου Ψαλτικής, το 2010.

Η διεύθυνση, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Σχολείου Ψαλτικής, ευχόμαστε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να παρηγορεί τους συγγενείς και οικείους του.

 

Καλό Παράδεισο!

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.