Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Καλώς Ήλθατε στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Εκτύπωση

Φίλοι και φίλες, καλή χρονιά!

Στο κέντρο του Αμαρουσίου, σε ένα ωραιότατο νεοκλασικό κτίριο, λειτουργεί η Σχολή μας, το «Σχολείον Ψαλτικής».

Πρόκειται για ένα κέντρο μουσικού πολιτισμού, για έναν τόπο συνάντησης ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, που αγαπούν την ελληνορθόδοξη μουσική μας παράδοση και που -εις πείσμα των καιρών- επιθυμούν να καταστούν μύστες της. Στο «Σχολείον Ψαλτικής», όπως ονομάζεται αυτό το κέντρο, παραδίδονται μαθήματα ψαλτικής τέχνης και παραδοσιακών οργάνων, λειτουργούν τμήματα χορωδίας και ορχήστρας και διοργανώνονται σεμινάρια, μουσικοί διαγωνισμοί και  ενδιαφέρουσες ομιλίες από ιερείς, μουσικούς και επιστήμονες. Το «Σχολείον Ψαλτικής», είναι ανοικτό σε κάθε άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική μας είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά αλλά και σε κάθε φιλόμουσο που θέλει να συμμετέχει στις ποικίλες δραστηριότητες που με πολύ κόπο και μεράκι διοργανώνουμε. Σας περιμένουμε όλους, για να συν-ταξιδέψουμε μουσικά και, με τη βοήθεια του Θεού, να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα, όλοι μαζί, τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

 

Κωνσταντίνος Φωτόπουλος

Κωνσταντίνος Μπουσδέκης

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.