Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Παραδοσιακό Τραγούδι

Εκτύπωση

Ελένη Δαμανάκη, Παραδοσιακή Χορωδία
Η Ελένη Δαμανάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Από τα παιδικά της χρόνια ασχολήθηκε με το παραδοσιακό τραγούδι και το χορό. Για επτά χρόνια διδάχτηκε ταμπουρά από τον Περικλή Παπαπετρόπουλο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την Παραδοσιακή χορωδία του οποίου έλαβε μέρος σε παραστάσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα με τις σπουδές της συμμετείχε σε πολλές μουσικές παραστάσεις, με το μουσικό σχήμα «Επτάσημο», τον μουσικό Νίκο Οικονομίδη  και τους τραγουδιστές Χρόνη Αηδονίδη και Χρυσόστομο Μητροπάνο. Συμμετείχε φωνητικά στους ψηφιακούς δίσκους: «Χορέψτε δύο μου μάτια», Μουσικοχορευτική Παράδοση της Πάρου και «Πέρασμα στην Κίμωλο» του Νίκου Οικονομίδη. Έχει διδάξει παραδοσιακή μουσική και ταμπουρά σε παιδιά διαφόρων ηλικιών. Από τον Οκτώβριο του 2011, ξεκίνησε η συνεργασία της με το «Σχολείον Ψαλτικής».

 

 

Γιώργος Αγγελόπουλος, παραδοσιακό τραγούδι.

a

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1983 στα Κριθαράκια Πατρών Αχαΐας. Στα δεκατέσσερά του χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο το Δημήτριο Γαλάνη. Στα εικοσιένα του, πήρε το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και έκτοτε έχει υπηρετήσει σε αρκετούς ιερούς ναούς ως πρωτοψάλτης. Την ίδια περίοδο άρχισε η φοίτησή του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Άρτα. Στη Σχολή, ακολούθησε τον τομέα της φωνητικής και πήρε μαθήματα από σπουδαίους δασκάλους (Χρήστος Ζώτος, Παναγιώτης Λάλεζας, Χρήστος Τζιτζιμίκας και Μάνος Κουτσαγγελίδης). Εκεί, ήρθε σε επαφή με την κλασική θεωρία καθώς και με την αρμονία των λαϊκών δρόμων.  Την περίοδο εκείνη, παράλληλα με τη φοίτησή του, ξεκίνησε η επαγγελματική του ενασχόληση με το δημοτικό τραγούδι. Έχει συνεργαστεί με εξαίρετους μουσικούς όπως τους Χρήστο Ζώτο, Γιώργο Φλούδα, Στάθη Κουκουλάρη, Γιώργο Μαρινάκη, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Γιώργο Κοτσίνη, Νίκο Φιλιππίδη, Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Σταύρο Κουσκουρίδα, Αποστόλη Βαγγελάκη, Θοδωρή Τασούλα, Θωμά Κωσταντίνου, Αρετή Κετιμέ,  Κώστα Μερετάκη και πολλούς άλλους. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΡΤ («μουσική παράδοση», με τον Παναγιώτη Μυλωνά), στο Τηλεάστυ  («μουσικό σεργιάνι», με τον Παντελή Σούλη), στον Άλφα (σε πρόγραμμα με αφορμή την εορτή της Παναγίας) και αλλού.

Η πρώτη του επαφή με τη διδασκαλία ήταν το έτος 2008, όταν ξεκίνησε να διδάσκει θεωρία της λαϊκής μουσικής και δημοτικό τραγούδι στη Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου ενώ, από το Σεπτέμβριο του 2009, άρχισε η συνεργασία του με το «Σχολείον Ψαλτικής».

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.