Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

"Άξιον Εστίν", Ήχος α', μέλος των μαθητών του παιδικού τμήματος μελοποιḯας

Εκτύπωση

Το παιδικό τμήμα μελοποιίας του Σχολείου Ψαλτικής, έπειτα από δύο μήνες μαθημάτων προχώρησε στη σύνθεση ιδιομέλων και δοξαστικών του πρώτου ήχου σε σύντομο στιχηραρικό δρόμο. Με αφορμή την εκδήλωση λήξης της Σχολής μας για το διδακτικό έτος 2011-2012, μελοποίησαν κατά τον ίδιο τρόπο και το παρόν «Άξιον εστίν», το οποίο και έψαλλαν οι ίδιοι οι μικροί μας μαθητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτό το «Άξιον εστίν», απλό στη δομή και στις θέσεις που χρησιμοποιούνται, σας το παρουσιάζουμε στην πρωτογενή μορφή του χωρίς καμία επεξεργασία, περισσότερο ως γνήσια εργασία των μαθητών μας και λιγότερο ως μέλος προοριζόμενο για λειτουργική χρήση.

Περισσότερα...
 

Χριστός ανέστη στην εκκλησιαστική σλαβική γλώσσα

Εκτύπωση

  Το «Χριστός ανέστη» είναι ένας από τους πιο γνωστούς  ύμνους της ορθοδοξίας μέσω του οποίου μεταφέρεται σε ολόκληρο τον κόσμο το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Στην ελληνική γλώσσα ψάλλεται ακόμα και από ορθοδόξους άλλων λαών και είναι χαρακτηριστικό ότι, τουλάχιστον, στη ρωσική εκκλησία ψάλλεται πολύ συχνά ακόμα και κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της περιόδου του Πεντηκοσταρίου.

Περισσότερα...
 

Δοξαστικό των αίνων της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, μέλος των μαθητών του "Σχολείου Ψαλτικής", ήχος πλ. α'

Εκτύπωση

Το παρόν δοξαστικό των αίνων της εορτής της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, μελοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2010 από το δεύτερο τμήμα μελοποιΐας του Σχολείου Ψαλτικής.

Περισσότερα...
   

"Πασαπνοάρια" των αίνων στη σλαβονική γλώσσα, μέλος Κων/νου Φωτόπουλου, ήχος πλ. α'

Εκτύπωση

Τα μέλη που σας παραθέτουμε είναι το «Πάσα πνοή» και το «Αινείτε» στη σλαβονική γλώσσα, έτσι όπως συνετέθησαν έπειτα από παράκληση της Ιεράς Μονής Novo Tikhvinski, στη Ρωσία.

Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 2
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.