Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

2013-02-07 Δελτίο τύπου για την ομιλία του Πρωτοψάλτου κ.Λαμπρόπουλου

Εκτύπωση

 

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 μας τίμησε με την παρουσία του στο «Σχολείον Ψαλτικής» ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας κ. Γεώργιος Λαμπρόπουλος.

Περισσότερα...
 

2013-01-20 Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση "Σχολείου Ψαλτικής"

Εκτύπωση

 

Η καθιερωμένη γιορτή των μαθητών του Σχολείου Ψαλτικής έλαβε χώρα στο χώρο της Σχολής, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης, π. Σαράντης Σαράντος και το πρόγραμμα ξεκίνησε με το νέο τμήμα της Σχολής μας, τα μικρά μας παιδάκια, ηλικίας 3-6 ετών.Τα παιδιά, με την βοήθεια των δασκάλων τους, Μανώλη και Στέλλας Παλιάκη, έψαλαν, τραγούδησαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Ακολούθησαν, οι υπόλοιπες χορωδίες της Σχολής. Η παιδική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Δασκάλου κ. Κων/νου Μπουσδέκη έψαλε ύμνους των εορτών της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ η μαθητική χορωδία (μαθητές πρώτου έως και εβδόμου έτους), υπό την διεύθυνση του ετέρου Δασκάλου, κ. Κων/νου Φωτόπουλου, έψαλε ύμνους των Θεοφανείων.

Περισσότερα...
 

2011-06-11. Εξετάσεις βυζαντινής μουσικής, παιδικό τμήμα

Εκτύπωση

Το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείον Ψαλτικής οι τελικές εξετάσεις των παιδικών τμημάτων βυζαντινής μουσικής, για το διδακτικό έτος 2010-2011.

Περισσότερα...
 

2012-10-02. Δελτίο τύπου για Αγιασμό 2012-2013

Εκτύπωση

 

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2012, ανήμερα της εορτής των ψαλτών Αγίων, Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους και Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, τελέστηκε στο «Σχολείον Ψαλτικής» ο αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2012-2013. Τον αγιασμό τέλεσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της  Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας, αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π.  Αντώνιος Μπουσδέκης.

Περισσότερα...
 

2012-06-23. Εξετάσεις βυζαντινής μουσικής

Εκτύπωση

Η συνολική εικόνα των μαθητών κρίθηκε από τους εξεταστές  ικανοποιητική. Κάθε εξεταζόμενος δέχθηκε ατομικά συμβουλές και παρατηρήσεις  προκειμένου να βελτιώσει τον τρόπο μελέτης του στη συνέχεια των σπουδών του. Εξαίρεση αποτέλεσαν τρεις μαθητές οι οποίοι και θα επαναλάβουν την ύλη του προηγούμενου έτους μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 οπότε και θα επανεξεταστούν. Κάποιοι εξεταζόμενοι εντυπωσίασαν την επιτροπή με τις επιδόσεις τους, ερμηνεύοντας από στήθους δύσκολα παπαδικά και αργά στιχηραρικά μέλη.

Περισσότερα...
 
Σελίδα 3 από 7
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.