Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

2012-07-13. "Νικοδήμεια 2012", παιδικός χορός Σχολείου Ψαλτικής

Εκτύπωση

 

Μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου της Νάξου, Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Μετά από πρωτοβουλία του «Νομικού Προσώπου Πολιτισμού –Παιδείας –Πρόνοιας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Νάξου και του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Νάξου «Ο Άγιος Νικόδημος», διοργανώθηκε μουσική βραδιά με θέμα τη διακονία των μικρών παιδιών εντός του ιερού ναού και κατά τη διάρκεια της θείας λατρείας.

Περισσότερα...
 

2012-06-18. Εκδήλωση λήξεως διδακτικού έτους 2011-2012

Εκτύπωση

 

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, έλαβε χώρα  η τελετή λήξεως των μαθημάτων του Σχολείου Ψαλτικής για το διδακτικό έτος 2011-2012.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον 20μελή Παιδικό Βυζαντινό Χορό της Σχολής μας, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη. Οι μικροί μας μαθητές έψαλαν με ενθουσιασμό ενώ  εντυπωσίασαν το κοινό με την εκτέλεση ενός πολύ δύσκολου μαθήματος, του πρώτου (Α΄) Εωθινού σε μέλος Θρασυβούλου Στανίτσα αλλά και ενός «Άξιον εστίν» δικής τους σύνθεσης.

Περισσότερα...
 

2012-04-29. Νάξος, εκδήλωση λήξεως 2011-2012

Εκτύπωση

 

Στις 29 Απριλίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο Νάξου, «Ιάκωβος Καμπανέλης», πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξεως των κατηχητικών σχολείων όλης της νήσου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και η ξεκίνησε με την προβολή ενός αφιερώματος στη ζωή και το έργο του Αγίου. Συνεχίστηκε με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, θεατρικό έργο και ποιήματα που παρουσίασαν με επιτυχία τα παιδιά των κατηχητικών όλων των ενοριών.

Περισσότερα...
 

2012-06-18. Ομιλία Κων/νου Φωτόπουλου στην εκδήλωση λήξεως

Εκτύπωση

 

Εκπρόσωπε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, πανοσιολογιώτατε αρχιμανδρίτη π. Νικάνορα, σεβαστοί πατέρες, μουσικολογιώτατοι ιεροψάλτες, φιλόμουσο ακροατήριο,

Περισσότερα...
 

2012-05-07. Ομιλία π. Χρίστου Κυριακόπουλου στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Εκτύπωση

 

 

Tη Δευτέρα, 7 Μαΐου του 2012, είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο Σχολείον Ψαλτικής τον Αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μ. Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, π. Χρίστο Κυριακόπουλο. 

Περισσότερα...
 
Σελίδα 4 από 7
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.