Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

21-10-2014. Δελτίο τύπου - Δεύτερη ημέρα Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου 18-10-2014.

Εκτύπωση

Με επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη μέρα του Διεθνούς, επετειακού μουσικολογικού Συνεδρίου, με τίτλο «1814 – 2014. 200 χρόνια από την καθιέρωση της Νέας Μεθόδου», που  διοργάνωσε το «Σχολείον Ψαλτικής», στις 17 και 18 Οκτωβρίου, στην αίθουσα “Banquet”, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στις επιστημονικές συνεδρίες της δεύτερης ημέρας, ερευνητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματεύθηκαν θέματα ενταγμένα στις θεματολογίες «Θεωρία» και «Ιστορία».

Περισσότερα...
 

21-10-2014. Δελτίο τύπου - Πρώτη ημέρα Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου 17-10-2014.

Εκτύπωση

Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή πρώτη μέρα του Διεθνούς, επετειακού μουσικολογικού Συνεδρίου, με τίτλο «1814 – 2014. 200 χρόνια από την καθιέρωση της Νέας Μεθόδου», που διοργανώνει το «Σχολείον Ψαλτικής» στην αίθουσα “Banquet” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Περισσότερα...
 

15-12-2013. Δελτίο Τύπου - Συναυλία της χορωδίας του παραρτήματός της Μόσχας στο Τσαρίτσινο

Εκτύπωση

Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε συναυλία βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του ανακτορικού μουσείου «Τσαρίτσινο», στη Μόσχα της Ρωσίας. Στη συναυλία έψαλε ο βυζαντινός χορός «Ψάλτικα» του παραρτήματος του Σχολείου Ψαλτικής, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου ενώ συμμετείχε ως μονωδός και ο έτερος ιδρυτής του Σχολείου Ψαλτικής Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μπουσδέκης.

Περισσότερα...
 

31-10-2013. Δελτίο Τύπου - Ομιλία του Άρχοντος κ. Δημητρίου Νεραντζή.

Εκτύπωση

Μία θαυμάσια εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην ομιλία του Άρχοντος Διδασκάλου του Αποστόλου, τ. Μ. τ. Χ. Ε, κ. Δημητρίου Νεραντζή, που πραγματοποιήθηκε στο «Σχολείον Ψαλτικής», την περασμένη Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013.

Ο Άρχων μίλησε για το δάσκαλό του, αείμνηστο Πρωτοψάλτη, Αθανάσιο Παναγιωτίδη και, πολύ γλαφυρά, μας μετέφερε σε άλλες εποχές διηγούμενος στοιχεία από το βίο και την προσωπική ζωή του δασκάλου, ιστορίες από τη σχέση και συναναστροφή του με τους άλλους «μεγάλους» της εποχής καθώς και περιστατικά και γεγονότα από τα μαθήματα που του παρέδωσε επί τρία χρόνια ο δάσκαλος.

 

Περισσότερα...
 

19-06-2013. Δελτίο Τύπου - Εκδήλωση Λήξεως Μαθημάτων 2012 -2013.

Εκτύπωση

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξεως των μαθημάτων του Σχολείου Ψαλτικής για το διδακτικό έτος 2012-2013, στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο Επιφάνιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας, πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος καθώς και πολλοί άλλοι ιερείς, ο εντιμότατος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο τέως Άρχων Λαμπαδάριος της Μ. τ. Χ. Ε. κ. Βασίλειος Εμμανουηλίδης, εξέχουσες φυσιογνωμίες του ψαλτικού χώρου και πλήθος κόσμου.

 

Περισσότερα...
 
Σελίδα 2 από 7
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.