Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον ΨαλτικήςΧριστουγεννιάτικη Εκδήλωση 2011

Εκτύπωση

Την Τετάρτη,  21 Δεκεμβρίου του 2011, όπως και κάθε χρονιά, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής παρουσία των διδασκόντων, των μαθητών και των φίλων της Σχολής.

Περισσότερα...
 

Εκδήλωση Λήξεως, Νάξος, Μάιος 2011

Εκτύπωση

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Μαϊου 2011, η εκδήλωση λήξεως των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικοδήμου η οποία γέμισε από γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας. Την εκδήλωση ευλόγησε και κόσμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. κ. Καλλίνικος μαζί με πλήθος ιερέων της τοπικής Μητροπόλεως.

Περισσότερα...
 

Ομιλία στον αγιασμό του Σχολείου Ψαλτικής για το 2011-2012

Εκτύπωση

Πανοσιολογιότατε Αρχιμ. π. Σαράντη, Πανοσιολογιότατε Αρχιμ. π. Διονύσιε, Σεβαστοί πατέρες, δάσκαλοι και μαθητές της Σχολής, φίλοι και φίλες,

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, εγώ και ο συνεργάτης μου κ. Κων/νος Μπουσδέκης σας υποδεχόμαστε στον αγιασμό του Σχολείου Ψαλτικής. Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν μια χρονιά δύσκολη και για εμάς αλλά και για το σύνολο των Ελλήνων, η Σχολή μας συνεχίζει με την ίδια ακριβώς δυναμική που είχε και στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας της. 

Περισσότερα...
 

19-09-2011. Αγιασμός διδακτικού έτους 2011-2012

Εκτύπωση

Τη Δευτέρα στις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσία αρκετών ιερέων, του διδακτικού προσωπικού, των μαθητών, των συνεργατών και των φίλων του Σχολείου Ψαλτικής, τελέστηκε ο αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων του νέου διδακτικού έτους 2011-2012. Μετά τον αγιασμό στον οποίο έψαλαν οι μαθητές του παιδικού μας τμήματος, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός και παρουσίαση του μέχρι τώρα έργου της Σχολής μας από τον κ. Κωνσταντίνο Φωτόπουλο. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος έκανε την προγραμματισμένη ομιλία του στην οποία και ανέλυσε το ρόλο της βυζαντινής μουσικής στην πνευματική πρόοδο του Ορθοδόξου Χριστιανού, αναφέροντας -μάλιστα- συγκεκριμένα παραδείγματα από την εμπειρία του ως πνευματικός.

 

Σεμινάρια με τον Αντώνη Απέργη

Εκτύπωση

Το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους χώρους του «Σχολείου Ψαλτικής» το προγραμματισμένο σεμινάριο για την ανάπτυξη και διεύρυνση της μουσικότητας, με διδάσκοντα τον καθηγητή της σχολής μας, γνωστό δεξιοτέχνη και μουσικοσυνθέτη Αντώνη Απέργη.

Περισσότερα...
 
Σελίδα 5 από 7
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.