Σχολείον Ψαλτικής

    Greek
      

Music Preparatory

Print

Το μάθημα θα περιλαμβάνει την εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών και τροπαρίων βυζαντινής μουσικής καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια, με στόχο την αφομοίωση των διάφορων μουσικών εννοιών όπως, για παράδειγμα, του τέμπο, της ρυθμικής αγωγής, του τονικού ύψους, της δυναμικής, της χροιάς και της διάρθρωσης μιας μουσικής σύνθεσης. Τα παιδιά θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται στη μουσική και στη σιωπή αλλά και σε ήχους του περιβάλλοντος, ως προς τα στοιχεία της έντασης, της ταχύτητας, του παλμού, του ηχοχρώματος και της μουσικής δομής. Επίσης, να ακούν προσεκτικά μουσική, να ανταποκρίνονται και να αναγνωρίζουν μουσικά στοιχεία όπως τονικό ύψος, διάρκεια και ρυθμό.

Όσον αφορά στα εκπαιδευτικά παιχνίδια, θα γίνει κυρίως μια διεπιστημονική σύνδεση της μουσικής με άλλα γνωστικά αντικείμενα του σχολικού προγράμματος, με το οποίο θα έρθουν αντιμέτωπα τα παιδιά αφότου ξεκινήσουν το σχολείο όπως, για παράδειγμα, με το χορό, τα εικαστικά, το θέατρο, τη γλώσσα.

Επιπλέον, θα γίνει αναφορά και σε ένα μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μουσικών οργάνων καθώς και αναφορές μέσα από παραμύθια για τα έθιμα και τις παραδόσεις των διάφορων περιοχών. Επίσης, θα υπάρχει και η επιλογή κατασκευών με θέμα τη μουσική.

 

Η δασκάλα,

Εμμέλεια Δαμανάκη

 
You are here:

Latest News

Music Preparatory class

The music preparatory class of Sholeion Psaltikis is a class focused on children from 3,5 to 6 years old. Children at this age are hungry for knowledge and they want to explore the world. Because of that everything we show them with delectable way they understand it very easy and quick. At this hungry we rely with purpose to open the music horizons of the children. For more details press here.

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

Tampouras - Lute from Konstantinople - Byzantine music

Acquire a deep knowledge of Byzantine music with the help of a traditional music instrument. For more informations see here.