Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Παραδοσιακή Χορωδία/Παιδική-Γυναικεία

Εκτύπωση

Ελένη Δαμανάκη, Παραδοσιακή Χορωδία
Η Ελένη Δαμανάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Από τα παιδικά της χρόνια ασχολήθηκε με το παραδοσιακό τραγούδι και το χορό. Για επτά χρόνια διδάχτηκε ταμπουρά από τον Περικλή Παπαπετρόπουλο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την Παραδοσιακή χορωδία του οποίου έλαβε μέρος σε παραστάσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα με τις σπουδές της συμμετείχε σε πολλές μουσικές παραστάσεις, με το μουσικό σχήμα «Επτάσημο», τον μουσικό Νίκο Οικονομίδη  και τους τραγουδιστές Χρόνη Αηδονίδη και Χρυσόστομο Μητροπάνο. Συμμετείχε φωνητικά στους ψηφιακούς δίσκους: «Χορέψτε δύο μου μάτια», Μουσικοχορευτική Παράδοση της Πάρου και «Πέρασμα στην Κίμωλο» του Νίκου Οικονομίδη. Έχει διδάξει παραδοσιακή μουσική και ταμπουρά σε παιδιά διαφόρων ηλικιών. Από τον Οκτώβριο του 2011, ξεκίνησε η συνεργασία της με το «Σχολείον Ψαλτικής».


 

     
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.