Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού

Ο Ζόλταν Κόνταϊ (Kodaly), ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του 20ού αιώνα, ισχυρίζεται ότι το παιδί παράλληλα με τη μητρική του γλώσσα θα πρέπει να αναπτύσσει και τη μητρική του μουσική γλώσσα. Έτσι, θα πρέπει το παιδί να ανατραφεί πρώτα με την παραδοσιακή μουσική της χώρας του και ύστερα να γνωρίσει τις μουσικές άλλων πολιτισμών.

Το τραγούδι, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αποτελεί πηγή χαράς και διασκέδασης. Στην Παιδική Παραδοσιακή Χορωδία του Σχολείου Ψαλτικής τα παιδιά από μικρή ηλικία μαθαίνουν να συνεργάζονται ως μέλη μιας ομάδας ώστε να κατακτήσουν το επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα. Το τραγούδι επιπλέον συμβάλλει στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, διότι μέσα από αυτό εκφράζουν τα συναισθήματά τους ειδικά τραγουδώντας τα τραγούδια του τόπου τους.

Έτσι, στο μάθημα της χορωδίας μέσα από παιχνίδια, παραμύθια κ.ά. θα μάθουμε και θα ζωντανέψουμε χαμένες ιστορίες των προγόνων μας και θα τις κάνουμε τραγούδι. Γιατί το τραγούδι ενώνει τα παιδιά και το παραδοσιακό τραγούδι κρατάει στις μνήμες όλων μας τον πολιτισμό μας και τη αδιαμφισβήτητη συνέχειά του.

 

Πληροφορίες-Επικοινωνία

ενδιαφέρομαι