Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού

Το τραγούδι αποτελεί πηγή χαράς και διασκέδασης, πόσω μάλλον τα τραγούδια του τόπου μας που αναφέρονται σε εορτές και γεγονότα της καθημερινής ζωής (τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τη γέννηση και το θάνατο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, την αγάπη και την ξενιτειά) και μας συνδέουν με τους προγόνους και την ιστορία μας.

Το «Σχολείον Ψαλτικής» προσφέρει, εκτός από ατομικά, και χορωδιακά μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού. Τα μέλη της χορωδίας μαθαίνουν να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, καλλιεργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για τη βελτίωση και της τεχνικής τους.

Συγκεκριμένα, για κάθε τραγούδι ξεχωριστά, αναλύονται τα δομικά του στοιχεία (μορφολογία, μέτρο, ρυθμός, κλίμακα κτλ.) και το περιεχόμενο/στίχοι του. Το ρεπερτόριο της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής του Σχολείου περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, της Θράκης και των νησιών. Η χορωδία παρουσιάζει το έργο της στις εκδηλώσεις του Σχολείου Ψαλτικής κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά και, κατόπιν πρόσκλησης, σε εορτές, εκδηλώσεις και συναντήσεις σχετικές με τη μουσική παράδοση του τόπου μας.

 

Πληροφορίες-Επικοινωνία

ενδιαφέρομαι