Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Nikolaos Bousdekis
Sholeion Psaltikis

Μπουσδέκης Νικόλαος


Ο Νικόλαος Μπουσδέκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Σπούδασε εκκλησιαστική μουσική με δάσκαλο τον π. Αναστάσιο Τραϊφόρο και το 2007 απέκτησε το «Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής» με βαθμό «Άριστα». Από το 2013 ως το 2016 παρακολούθησε μαθήματα Παλαιογραφίας με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Φωτόπουλο και αποτέλεσε μέλος της ερευνητικής ομάδας Παλαιογραφίας Εκκλησιαστικής Μουσικής του Σχολείου.

Ο Νικόλαος Μπουσδέκης έχει διατελέσει ψάλτης του κοιμητηριακού ναού Αγ. Γεωργίου Αμαρουσίου και Α΄ ψάλτης στους ιερούς ναούς Αγ. Αθανασίου Μαρκοπούλου Ωρωπού και Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι Αττικής, όπου διακονεί μέχρι σήμερα.

Αποτελεί βασικό μέλος της χορωδίας «Ἐν ψαλτηρίῳ», με την οποία έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών, εκδηλώσεων και ιερών ακολουθιών (πανηγύρεις ιερών μονών και ναών) στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συμμετάσχει στις δισκογραφικές παραγωγές καθώς και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της χορωδίας. Συχνή είναι η συμμετοχή του και ως μονωδού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του χορού.

Το έτος 2010 εντάσσεται στο διδακτικό δυναμικό του Σχολείου Ψαλτικής όπου διδάσκει αποκλειστικά μέχρι σήμερα ψαλτική καθώς και το Μάθημα «Τυπικό» ενώ από το 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολείου Ψαλτικής.