Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Emmeleia Damanaki
Sholeion Psaltikis

Δαμανάκη Εμμέλεια

Η Εμμέλεια Δαμανάκη, με καταγωγή από την Κρήτη αλλά και ρίζες από το Λίβανο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης όπου φοίτησε, παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και ταμπουρά. Επιπλέον έκανε μαθήματα νέι με δασκάλους το Νεκτάριο Σταματέλλο, τη Σύλβια Κουτρούλη και το Ντάνιελ Κόγκλιν και παρακολούθησε σεμινάρια παραδοσιακού τραγουδιού με δασκάλες την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τη Σταυρούλα Δαλιάνη. Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάριο ανατολικής μουσικής με δάσκαλο το Σωκράτη Σινόπουλο.

Η Εμμέλεια Δαμανάκη έχει συνεργαστεί, ως μουσικός και τραγουδίστρια, με διακεκριμένους μουσικούς: το Νίκο και τη Γιασεμή Σαραγούδα, το Σωκράτη Σινόπουλο, την Κατερίνα Παπαδοπούλου, το Μάνο Κουτσαγγελίδη, το Μάνο Αχαλινωτόπουλο κ.ά. Επιπλέον έχει τραγουδήσει σε μεγάλες συναυλίες (Μέγαρο Μουσικής, Ηρώδειο) και έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές.

Η ενασχόλησή της με τη διδασκαλία ξεκίνησε το 2013 παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα ταμπουρά και πιάνου, ενώ συνεργαζόμενη με ωδεία και άλλους φορείς διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι, μουσικά σύνολα και μουσική προπαιδεία.

Το 2015 ξεκίνησε η συνεργασία της με το «Σχολείον Ψαλτικής» όπου διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι ενώ έχει αναλάβει και τις χορωδίες παραδοσιακού τραγουδιού, παιδική και ενηλίκων.

Για να δείτε βίντεο πατήστε εδώ.