Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Haris Lambrakis
Sholeion Psaltikis

Λαμπράκης Χάρης

Ο Χάρης Λαμπράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση την εθνομουσικολογία, καθώς κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία με πρώτο δάσκαλο τον πατέρα του, ενώ αργότερα μαθήτευσε κοντά στη Σύλβια Κουτρούλη και τον Omer Erdogdular στο νέυ, τον Γιάννη Ιωαννίδη στη σύνθεση και τους Ιωάννη Αρβανίτη και Βασίλη Μπαραμπούτη στη βυζαντινή μουσική.

Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και συναυλίες και συμμετέχει ενεργά στη δισκογραφία έχοντας συνεργαστεί με πληθώρα σημαντικών μουσικών,  τραγουδιστών και συγκροτημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – Haig Yazdjian, Ross Daly, Bijan Chemirani, Michel Doneda, Miguel Gil, Δόμνα Σαμίου, Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλη Σιγανίδη, Κώστα Τατσάκη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Χρήστο Τσιαμούλη, Αντώνη Απέργη, Στέλιο Πετράκη. Ο Χάρης Λαμπράκης έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα – Primavera en Salonico, OnEira, Occcasional Dream, Project 37 – ενώ είναι και ιδρυτικό και βασικό μέλος του Χάρης Λαμπράκης Quartet (2006) με το οποίο έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ.

 Η ενασχόλησή του με τη διδασκαλία ξεκίνησε το 2000 σε μεγάλα ωδεία των Αθηνών αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα. Παράλληλα δίνει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το νέυ και τον αυτοσχεδιασμό(Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Codarts Rotterdam World Music Academy).

Το 2019 ξεκίνησε η συνεργασία του με το «Σχολείον Ψαλτικής» στο οποίο διδάσκει νέυ και Θεωρία Ανατολικής Μουσικής (μακάμ) ενώ είναι υπεύθυνος και δάσκαλος μίας εκ των τεσσάρων μαθητικών ορχηστρών του Σχολείου που -ειδικότερα για φέτος- μελετά το ρεπερτόριο της λόγιας οθωμανικής μουσικής.

Για να δείτε βίντεο πατήστε εδώ.