Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Stavroula Spanou
Sholeion Psaltikis

Σπανού Σταυρούλα

Η Σταυρούλα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

Σε ηλικία οχτώ ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το σαντούρι με δάσκαλο αρχικά το δεξιοτέχνη Νίκο Καλαϊτζή (Μπινταγιάλα) και μετέπειτα τον Τάσο Κουλούρη. Στους Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας το 1999 κέρδισε το Β΄ βραβείο στο σαντούρι. Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής, Πτυχίου Αρμονίας και Πτυχίου Αντίστιξης και έχει  παρακολουθήσει μαθήματα Θεωρίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με τους Νίκο Γράψα και Χρήστο Τσιαμούλη.

Η Σταυρούλα Σπανού έχει συνεργαστεί ως μουσικός με διάφορα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχοντας σε συναυλίες, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, σεμινάρια, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και στη δισκογραφία. Διετέλεσε μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες μουσικούς όπως τον Βασίλη Σαλέα και τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

 Η ενασχόλησή της με τα η διδασκαλία ξεκίνησε το 2002. Μέχρι το 2014 εργάστηκε ως καθηγήτρια σαντουριού και μουσικών συνόλων στα Μουσικά Σχολεία της Αττικής, ενώ από το 2014 μέχρι σήμερα εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα Μουσικής Αγωγής. Από το 2012 συνεργάζεται με το «Σχολείον Ψαλτικής» διδάσκοντας σαντούρι, ενώ για δύο χρόνια ήταν υπεύθυνη της παιδικής ορχήστρας του Σχολείου.

 Για να δείτε βίντεο πατήστε εδώ.