Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Emmanouil Hatzigeorgiou
Sholeion Psaltikis

Χατζηγεωργίου Εμμανουήλ

Ο Μανώλης Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1989. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, κατέχει Μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Kentucky και στην Ψυχοπαιδαγωγική της ανάγνωσης από το ΕΚΠΑ.

Σπούδασε εκκλησιαστική μουσική στο «Σχολείον Ψαλτικής» από όπου το 2016 απέκτησε το «Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής» με βαθμό «Άριστα». Έχει διατελέσει Γ΄ ψάλτης στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Εκάλης, Β΄ ψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου και Β’ ψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου. Αποτελεί βασικό μέλος της χορωδίας «Εν ψαλτηρίω», με την οποία έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών, εκδηλώσεων και ιερών ακολουθιών (πανηγύρεις ιερών μονών και ναών) στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συμμετάσχει στις δισκογραφικές παραγωγές καθώς και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της χορωδίας.

Στο χώρο του σχολείου έχει αναλάβει τη σύσταση παιδικού βυζαντινού χορού, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις του σχολείου. Η ενασχόλησή του με τη διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής ξεκίνησε το 2015 στο «Σχολείον Ψαλτικής» και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.