Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Sholeion Psaltikis

Εξόδιος Ακολουθία Άρχοντος πρώην Λαμπαδαρίου Βασιλείου Εμμανουηλίδη

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Π. Φαλήρου η εξόδιος ακολουθία του Άρχοντος πρώην Λαμπαδαρίου της Μ. τ. Χ. Ε. Βασιλείου Εμμανουηλίδη.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μεταφέροντας τις πατρικές ευχές και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εκλιπόντος Άρχοντος.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία έψαλε χορός αποτελούμενος από δασκάλους και μαθητές του Σχολείου Ψαλτικής υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, μαθητή του προπεμπομένου Λαμπαδαρίου.

Συμμετείχαν στο πένθος της οικογενείας συγγενείς, φίλοι και  συνάδελφοι ιεροψάλτες εν οις και ο κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος, Άρχων Υμνωδός της Μ. τ. Χ. Εκκλησίας και μαθητής του μακαριστού Άρχοντος, ο κ. Ευάγγελος Μένεγας, ο κ. Παναγιώτης Κίκιλης, ο κ. Κωνσταντίνος Κίκιλης και ο κ. Γεώργιος Ντόβολος.  

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο προεξάρχων Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.  Ο κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος,  Άρχων Υμνωδός της Μ. τ. Χ. Ε. και μαθητής του μακαριστού Βασιλείου Εμμανουηλίδη εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Υψωμαθείων και Βλάγκας Κωνσταντινουπόλεως ανέγνωσε ψήφισμα του Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι. Ν. Αγ. Θεοδώρων Βλάγκας, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής  του Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων και εν συνεχεία εκφώνησε επικήδειο λόγο. Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος εκπροσωπώντας τον Εν Αθήναις Σύλλογο Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως ανέγνωσε ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και ακολούθως εκφώνησε επικήδειο λόγο.

Κατά τον τελευταίο ασπασμό εψάλη το σύντομο «Αναστάσεως ημέρα» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού, κ. Ανδρέα Γκοτσόπουλου.

Στην ταφή του μακαριστού Άρχοντος, που έγινε στο Κοιμητήριο των Γλυκών Νερών, μετά το τρισάγιο εψάλη το αργό «Αναστάσεως ημέρα» του Χρυσάφη υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Κίκιλη. 

Άρχον, αιωνία σου η μνήμη!

Email
Facebook
WhatsApp
VK
Print