Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Agion- Oros
Sholeion Psaltikis

Καρίπης Ευάγγελος

Ο Ευάγγελος Καρίπης γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Το 1992 έλαβε το «Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής» από το Ελληνικό Ωδείο και το 1999 αποφοίτησε από το Bercley Boston School of Music. Παράλληλα αρχίζει την ενασχόλησή του με τα κρουστά με αναγνωρισμένους δασκάλους όπως οι Tricy Shankaral, Joe Santos, Jammey Haddad, Arto Tuncboyaciayan.

Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Womad festival, Meinz festival κ.ά.) και συμμετέχει ενεργά στη δισκογραφία (πάνω από 500 παραγωγές) έχοντας συνεργαστεί με πληθώρα σημαντικών Ελλήνων και ξένων μουσικών και τραγουδιστών – Haig Yazdjan, Ara Dinkjan, Arto Tuncboyaciayan, Zohar Fresco, Loreena McKennitt, Theodosi Spasov, Misirli Ahmet, Karim Ziad, Enver Ismailov, Γιώτη Κιουρτζόγλου, Διονύση Σαββόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Νίκο Κυπουργό, Ορφέα Περίδη, Γιώργο Ανδρέου, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστο Τσιαμούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργο Νταλάρα, Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αηδονίδη. Επίσης έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία (Nederlands Blazers Ensemble, Stroma) και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη διεθνή συνάντηση κρουστών το 2004 στην Τυνησία στα πλαίσια του προγράμματος MediMuses, ενώ παράλληλα δίδαξε σε σεμινάρια στην Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, την Τυνησία και την Αγγλία. Ως μέλος του γκρουπ κρουστών «Κρόταλα» έχει συμμετάσχει στο 5ο Φεστιβάλ κρουστών στο Berkley School of Music, στο Rythmstick Festival του Λονδίνου, στο Forum της  Βαρκελώνης και στο EXPO στην Ιαπωνία. Επίσης ο Βαγγέλης Καρίπης είναι μέλος του ΤΡΙΟ και του Ara Dinkjan Quartet, ενώ έχει κυκλοφορήσει και τέσσερις προσωπικούς δίσκους.

Έχει διδάξει στα μουσικά γυμνάσια Παλλήνης και Χαϊδαρίου, στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Περιστερίου, στο Ωδείο Αθηνών, στο Παναρμόνιο Ωδείο και στο LAB School of Music. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος MediMuses έχει διδάξει σε σεμινάρια σε πολλές χώρες.  Τέλος, από το 2017 είναι καθηγητής κρουστών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Το 2020 ξεκίνησε η συνεργασία του με το «Σχολείον Ψαλτικής» όπου διδάσκει παραδοσιακά κρουστά καθώς και τα ειδικά μαθήματα «Ρυθμολογία-Ι» και «Ρυθμολογία-ΙΙ».

Για να δείτε βίντεο πατήστε εδώ:

Ρεκ

Τουμπελέκι

Νταούλι

Μπεντίρ