Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Homepage header
Sholeion Psaltikis

Μελαχροινού Μαρία

Η Μαρία Μελαχροινού γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης. Σπούδασε Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Rouen Normandie, εξειδικεύτηκε στη Μουσικοθεραπεία και στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδεύτηκε σε θέματα Tυφλοκωφών παιδιών και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία», κατεύθυνση «Εκτέλεση/Ερμηνεία της Παραδοσιακής Μουσικής» και ειδίκευση «Ταμπουράς» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μελέτησε ταμπουρά/σάζι με τους Περικλή Παπαπετρόπουλο, Μεχμέτ Ερενλέρ (Mehmet Erenler), Ερντάλ Ερζιντζάν (Erdal Erzincan) και ούτι με τους Αντώνη Απέργη, Νετζατί Τσελίκ (Necati Çelik) και Γιουρντάλ Τοκτζάν (Yurdal Tokcan). Είναι κάτοχος Πτυχίου Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων – Ταμπουρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κάτοχος των Πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής.

Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία, καθώς για πάνω από δύο δεκαετίες έχει διδάξει ταμπουρά  και ούτι στα Μουσικά Γυμνάσια Ιλίου, Τριπόλεως, Πειραιά, Κορίνθου, Αλίμου και Παλλήνης.

Είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου «Γιασεμί» και του μουσικού σχήματος «Παλίμψηστο τρίο», ενώ εδώ και είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται συναυλιακά και δισκογραφικά ως μουσικός εκτελεστής και τραγουδίστρια με σημαντικούς ανθρώπους της ελληνικής μουσικής.

Από το 2022 ξεκίνησε η συνεργασία της με το «Σχολείον Ψαλτικής» διδάσκοντας σάζι/ταμπουρά.

Για να δείτε βίντεο πατήστε εδώ.