Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Η χορωδία Εν ψαλτηρίω στον σολέα ιεού ναού
Sholeion Psaltikis

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ 2022 – Αφιέρωμα χορωδίας Εν ψαλτηρίω στους ψάλτες της Σμύρνης

Η χορωδία Εν ψαλτηρίω συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους του Δήμου Πεντέλης, που τελεί σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων, στις 12 Σεπτεμβρίου 2022.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος και περιλαμβάνει μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις με επίκεντρο τον μακραίωνο και διαχρονικό διάλογο της βυζαντινής μουσικής – ψαλτικής τέχνης με την μουσική παράδοση της Ρωμιοσύνης, όπως αυτός διαχρονικά υφάνθηκε στα «στημόνια» των αλησμόνητων πατρίδων (Σμύρνη, Πόντος, Καππαδοκία) και κουβαλήθηκε μέσα στις αποσκευές των εκατομμυρίων ξεριζωμένων, εκατό χρόνια πριν.
Τη Δευτέρα 12/09/2022 και ώρα 20:00 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης Παλκεντίας, η χορωδία Εν ψαλτηρίω υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου θα παρουσιάσει αφιέρωμα στους ψάλτες της Σμύρνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ευρύτερο χώρο της Σμύρνης είχε διαμορφωθεί ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα, το οποίο επιβίωσε μέσω των προσφύγων που ήρθαν στον ελλαδικό χώρο και το Άγιον Όρος.
Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους μπορείτε να βρείτε εδώ: https://fb.me/e/2bZiM5wcW
Σας προσκαλούμε να παρακολουθησετε τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ!

Email
Facebook
WhatsApp
VK
Print