Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Tasos Poulios
Sholeion Psaltikis

Πούλιος Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Πούλιος γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με ειδίκευση στο κανονάκι, και δάσκαλο τον Απόστολο Τσαρδάκα. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Μουσικές Τέχνες: Ερμηνεία & Εκτέλεση στο Κανονάκι» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παράλληλα, σπούδασε εκκλησιαστική μουσική, θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής, καθώς και για ορισμένο χρόνο φοίτησε στο Istanbul Technical University.

Από το 2009 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως οι: Haig Yazdjian, Μάρθα Μαυροειδή, Κουαρτέτο Γιασεμί, Σωκράτης Σινόπουλος, New York Gypsy All Stars, Livas Trio, Παναγιώτης Ανδρέου, Βαγγέλης Καρίπης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Nedyalko Nedyalkov, Amine Bouhafa, Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα, Γιώργος Ψάλτης, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Σόλων Λέκκας, Χάρης Λαμπράκης, κ.ά. 

Το 2013 ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη διδασκαλία σε μουσικά σχολεία της Αθήνας και σε άλλες μουσικές σχολές, ενώ το 2017-2018 διδάσκει το κανονάκι στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2017 συνεργάζεται με το «Σχολείον Ψαλτικής» διδάσκοντας κανονάκι και διευθύνοντας μίας εκ των τεσσάρων ορχηστρών του Σχολείου με ρεπερτοριακό προσανατολισμό στις αστικές λαϊκές μουσικές της Κωνσταντινούπολης και άλλων σημείων αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.  Τα έτη 2019-2022 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Τομέα Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου Ψαλτικής. Επιπλέον, επιμελείται και συντονίζει τις «Μουσικές Συνάξεις» του Σχολείου Ψαλτικής. 

Για να δείτε βίντεο πατήστε εδώ:
αυτοσχεδιασμός

ορχήστρα μαθητών