Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

07-08-2013. Ο Βυζαντινός Χορός "εν ψαλτηρίω" στην Ι. Μ. Αγ. Διονυσίου

Εκτύπωση

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο βυζαντινός χορός «εν ψαλτηρίω», προσκεκλημένος από τον καθηγούμενο της Ι. Μ. Αγ. Διονυσίου Αγίου Όρους, πανοσιολογ. ιερομ. Πέτρο, έψαλε στην πανήγυρη της μονής, επί τη μνήμη του γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, στις 7 Ιουλίου 2013 (με το νέο ημερολόγιο).

 

Στην πανήγυρη, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέροντος Δέρκων, κ. Απόστολος. Στο δεξιό χορό έψαλαν οι βατοπεδινοί πατέρες ενώ ο δεκαπενταμελής χορός «εν ψαλτηρίω»,  πλαισιούμενος και από τους μικρούς μαθητές του Σχολείου Ψαλτικής, ανέλαβε το αριστερό αναλόγιο, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη.

Στη δωδεκάωρη αγρυπνία, εψάλησαν πολλά αργά και κλασικά μέλη, παράδοση που τηρείται ανέκαθεν στο Άγιον Όρος. Εψάλησαν μέλη των Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος, Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Πέτρου Μπερεκέτου, Πέτρου Λαμπαδαρίου, Χαραλάμπους Παπανικολάου, Νικολάου Πρωτοψάλτου Σμύρνης και Μιχαήλ Χατζηαθανασίου ενώ πιο «ιδιαίτερες» επιλογές ήταν αυτές του δοξαστικού των αποστίχων του εσπερινού, σε μέλος Γερμανού αρχιερέως Νέων Πατρών (ήχος πλ. δ΄) και διαφόρων μελών του Ιωάσαφ μοναχού διονυσιάτου.

Αιτούμενοι την ευλογία και την ευχή του Αγίου Καθηγουμένου, τον ευχαριστούμε και πάλι, εκ βαθέων, για την τιμητική πρόσκληση και την αγιορείτικη φιλοξενία.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.