Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

22-12-2015. Δελτίο τύπου για την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής

Εκτύπωση

Τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η όγδοη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου Ψαλτικής. Η γιορτή αφιερώθηκε στον προσφάτως εκλιπόντα ιεροψάλτη, μελοποιό, συνθέτη και ερευνητή Βασίλειο Κατσιφή, ο οποίος εκοιμήθη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015.

Στη γιορτή συμμετείχαν όλες οι μαθητικές χορωδίες και ορχήστρες της Σχολής, οι οποίες παρουσίασαν επίκαιρους ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για άλλη μια φορά την παράσταση έκλεψαν τα μικρά ψαλτάκια αλλά και τα παιδάκια που με τα παραδοσιακά τους όργανα έπαιξαν κάλαντα από την Κρήτη, την Ικαρία και την Πελοπόννησο. Τη γιορτή έκλεισε ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος με λίγα λόγια περί της εορτής των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε πολύ, το Δήμο Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Πατούλη για την παραχώρηση της αίθουσας, το σεβαστό ιερατείο, τους μαθητές και τους συνεργάτες μας αλλά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος!

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.