Σχολείον Ψαλτικής

  Greek
    

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

22-12-2015. Δελτίο τύπου για την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής

Print

Τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η όγδοη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου Ψαλτικής. Η γιορτή αφιερώθηκε στον προσφάτως εκλιπόντα ιεροψάλτη, μελοποιό, συνθέτη και ερευνητή Βασίλειο Κατσιφή, ο οποίος εκοιμήθη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015.

Στη γιορτή συμμετείχαν όλες οι μαθητικές χορωδίες και ορχήστρες της Σχολής, οι οποίες παρουσίασαν επίκαιρους ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για άλλη μια φορά την παράσταση έκλεψαν τα μικρά ψαλτάκια αλλά και τα παιδάκια που με τα παραδοσιακά τους όργανα έπαιξαν κάλαντα από την Κρήτη, την Ικαρία και την Πελοπόννησο. Τη γιορτή έκλεισε ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος με λίγα λόγια περί της εορτής των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε πολύ, το Δήμο Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Πατούλη για την παραχώρηση της αίθουσας, το σεβαστό ιερατείο, τους μαθητές και τους συνεργάτες μας αλλά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος!

 

25-06-2015. Δελτίο Τύπου - Εκδήλωση Λήξεως 2014-2015 (22/06/2015)

Print

Με επιτυχία στέφθηκε η προχθεσινή, εκδήλωση λήξεως των μαθημάτων του Σχολείου Ψαλτικής, για το διδακτικό έτος 2014 – 2015, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δείγματα της δουλειάς όλων των φετινών τμημάτων της Σχολής μας, παρουσία εκπροσώπων του κλήρου, των τοπικών αρχόντων και, φυσικά, των γονέων, φίλων και συγγενών των μαθητών του Σχολείου.

Read more...
 

09-02-2015. Δελτίο Τύπου - Ομιλία του Άρχοντος κ. Κων/νου Ζόππα και κοπή βασιλόπιτας (29/01/2015)

Print

Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, επισκέφθηκε το Σχολείον Ψαλτικής ο Άρχων Υμνωδός της Μ. Του Χ. Ε. Κωνσταντίνος Ζόππας, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ερυθραίας. Ο Άρχων μας μίλησε με θέμα «Η μαθητεία μου στο Θρασύβουλο Στανίτσα». Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον μεγάλο αυτό δάσκαλο της ψαλτικής, στο πώς -όντας ο ίδιος ψάλτης- παραιτήθηκε από τη θέση του για να τον ακολουθήσει στο αναλόγιο του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και σε περιστατικά από την τότε ψαλτική ζωή των Αθηνών και της επαρχίας. Παράλληλα, ο ομιλητής μας εξέφρασε και κάποιες ιδέες και απόψεις του για τη μουσική γενικότερα, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν στα μικροδιαστήματα αλλά και στη συμπεριφορά και στο ήθος των ιεροψαλτών. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δασκάλους και μαθητές της Σχολής μας. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι με την ομιλία του κ. Ζόππα, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν παλαιό ψάλτη με ωραία φωνή, πλούσια παράδοση και εξαίρετο χαρακτήρα. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Φωτόπουλος, ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ευχήθηκε για το νέο έτος και ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Άρχοντα Υμνωδό, κ. Ζόππα, στον π. Ιωάννη αλλά και σε όλους τους φίλους του Σχολείου Ψαλτικής που παραβρέθηκαν σε αυτήν την όμορφη, οικογενειακή εκδήλωση.

 

22-11-2014. Δελτίο τύπου - Εκδήλωση εγκαινίων νέου κτιρίου «Σχολείου Ψαλτικής».

Print

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης του Σχολείου Ψαλτικής, το περασμένο Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014.

Στην έβδομη χρονιά από της ιδρύσεώς του, το Σχολείον Ψαλτικής, μεταφέρεται στο υπέροχο νεοκλασικό της συμβολής των οδών Κοιμήσεως Θεοτόκου και Βασιλίσσης Σοφίας, στο Μαρούσι. Το κτίριο, που ανήκει στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα», ανακαινίσθηκε και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γεώργιος Πατούλης, αποτελεί πλέον «γωνιά ελπίδας, αγάπης και αλλυλεγγύης» στα πολιτιστικά του Αμαρουσίου.

Read more...
   
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 7
You are here:

Latest News

Music Preparatory class

The music preparatory class of Sholeion Psaltikis is a class focused on children from 3,5 to 6 years old. Children at this age are hungry for knowledge and they want to explore the world. Because of that everything we show them with delectable way they understand it very easy and quick. At this hungry we rely with purpose to open the music horizons of the children. For more details press here.

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

Tampouras - Lute from Konstantinople - Byzantine music

Acquire a deep knowledge of Byzantine music with the help of a traditional music instrument. For more informations see here.