Σχολεῖον Ψαλτικῆς
Μεγάλο Μετέωρο
Sholeion Psaltikis

Πανήγυρη Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων

Για μια ακόμα χρονιά είχαμε την τιμή και την ευλογία να ψάλουμε με τη χορωδία «Εν ψαλτηρίω» κατά την πανήγυρη της Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μετέωρα. Η Ιερά Μονή, που είναι γνωστή και ως Μεγάλο Μετέωρο, έχει αφιερωμένο το καθολικό της στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη, Σεβασμιωτάτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Το δεξιό αναλόγιο διηύθυνε ο Κωνσταντίνος Μπουσδέκης και το αριστερό ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος. Η αρτοκλασία έγινε στον εξωτερικό χώρο η αρτοκλασία με παρουσία πλήθους πιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος μετά τους υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας εορτάστηκε η πανήγυρη με εκκλησιαστική λαμπρότητα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις υπόλοιπες μονές των Μετεώρων αλλά και από το Άγιον Όρος.

Το πρωί 6 Αυγούστου μετά την ακολουθία των Ωρών, εψάλη ο Όρθρος και αφού έγινε έξοδος της εικόνας της Παναγίας Μετεωρίτισσας και των αγίων λειψάνων, τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού στον αύλειο χώρο της Μονής. Στη συνέχεια επιστρέφοντας στο Καθολικό έγινε η ένδυση του αρχιερέως στον Σολέα και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.
Νιώθουμε ευγνώμονες και ευχαριστούμε θερμά τον άγιο καθηγούμενο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμαδρίτη κ. Νήφωνα για την τιμητική πρόσκληση που μας έκανε.

Email
Facebook
WhatsApp
VK
Print